Saknar du reg nr? Kontakta oss för pris & bokning.
FACKMANNAMÄSSIGT 10 000+ Monteringar
TRYGGHET Hela 5-års garanti
LÄGST PRISER Monterat & Klart fr. 4200kr
HÖGST KVALITÉ Noga utvalda produkter

Funderar du på att skaffa dragkrok till din Kia? Boka fackmannamässig montering online.

Dragkrok.net är Sveriges största bokningsportal och hanterar årligen tusentals dragkroksmonteringar – du kan kort sagt vara säker på att få en fackmannamässigt utförd dragkroksmontering på din Kia om du väljer att boka online.

Att boka montering via dragkrok.net är inte bara smidigt, du spar dessutom tusenlappar. I jämförelse med en märkesverkstad eller en mer allmänt hållen bilverkstad brukar du kunna spara hälften genom att boka din montering hos oss. Att vi kan hålla en marknadsledande prissättning beror på två saker. För det första har vi ett  brett kontaktnät bestående av kontinentens största dragkrokstillverkare som möjliggör inköp av stora volymer av dragkrokar direkt från fabrik, vilket pressar priset per enhet.

För det andra har våra fordonstekniskt välutbildade montörer genom tusentals monteringars erfarenhet kommit att bli specialister på dragkroksmonteringar och förtrogna med alla olika fordons egenskaper, vilket leder till högre produktivitet och därmed till sänkt faktisk arbetskostnad.

Kia hade precis som de flesta andra asiatiska bilmärkena stora problem under den asiatiska finanskrisen, men har återhämtat sig på den här sidan av millenieskiftet och är numera ett väldigt populärt bilmärke. Vi monterar bland annat på Kia Carens, Carnival, cee´d, cee´d Sporty Wagon, Cerato Joice, K2500, K2700, Magentis, Niro, Optima, Picanto, pro cee´d, Rio, Sephia, Shuma, Sorento, Soul, SportageStinger, Stonic och Venga.

Att boka montering är smidigt. Ange bara ditt registreringsnummer samt på vilken ort du vill ha montering utförd och du får direkt fram pris på olika dragkroksvarianter. Skulle din Kia vara så ny att den ännu inte finns i vårt register eller om bilen av någon annan anledning inte hittas, kan du kontakta oss på 0700 – 10 10 00 eller fylla kontaktformuläret på förstasidan och vi återkommer med prisuppgifter.

sportage
sportage

Fast dragkrok monterad på en Kia Sportage

Vilken dragkrok ska passar mina behov bäst?

För personbilar dominerar helt tre typer av dragkrokar: Fast dragkrok, avtagbar dragkrok horisontell samt avtagbar dragkrok vertikal. När du väljer dragkrok är det viktigt att komma ihåg att hur tung last du får dra inte påverkas av vilken typ av dragkrok du låter montera eftersom varje bilmodell har en godkänd maxlastvikt som gäller för alla sorters dragkrokar. Det är istället andra egenskaper som särskiljer de olika typerna av dragkrokar.

Är du ute efter en dragkrok som kräver ett obefintligt underhåll och som alltid sitter på plats? Då passar en fast dragkrok, dessutom har den fördelen av att vara någon tusenlapp billigare.

De avtagbara varianterna är lite dyrare och kräver ett visst underhåll, men de har fördelen av att vara mer diskreta. Den horisontellt avtagbara dragkroken är enklare att montera av och på eftersom instoppningshålet oftast är synligt bakom bilens bakspoiler. Den något dyrare vertikalt avtagbara dragkroken har ett nästintill dolt utseende och instoppningshålet är även det så gott som dolt under bakspoilern.

Har din bil backsensorer rekommenderar vi att du väljer att montera en avtagbar dragkrok på din Kia. Detta eftersom det finns en liten risk (cirka en på tjugo) att en fast dragkrok ger utslag när du backar bilen.

Garanti och besiktning.

Alla dragkrokar vi monterar är noga utvalda för att kunna uppfylla våra högt ställda kvalitetskriterier, vilket gör att vi är helt trygga med att ge 5-års produktgaranti, men även 5-års garanti på själva monteringsutförandet.

Ett kvalitetskriterie alla dragkrokar vi monterar uppfyller är att de är CE-märkta, vilket utöver att de lever upp till EU:s säkerhetskrav, innebär att du inte kommer behöva registreringsbesikta din bil efter att du har låtit montera dragkrok på din bil. Sedan hösten 2013 är kravet att registreringsbesikta bilen vid eftermontering av dragkrok slopat. Du kan läsa mer om reglerna på Transportstyrelsens hemsida.

OK
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Läs mer