Saknar du reg nr? Kontakta oss för pris & bokning.
FACKMANNAMÄSSIGT 20 000+ Monteringar
TRYGGHET Hela 5-års garanti
LÄGST PRISER Monterat & Klart prisgaranti
HÖGST KVALITÉ Noga utvalda produkter

Avtagbar dragkrok horisontell

avtagbar-dragkrok-horisontell
En horisontellt avtagbar dragkrok har ofta ett lägre pris än den vertikalt avtagbara dragkroken.I gengäld är instoppningshålet ofta synligt under bilens bakspoiler, vilket förvisso gör dragkroken smidigare att montera av och på men ger ett mindre diskret utseende.

Thule har en egen variant på vertikal dragkrok som egentligen är 45 graders vinkel. Fördelen med denna dragkrok är att designen underlättar för demontering/ montering samtidigt som den ofta ger ett helt dolt utseende och minimal skärning i bakspoilern. Elsatsen är ofta infällbar vilket medför ett diskret utseende när dragkroken är demonterad. Tillsammans med den avtagbara kroken erhålls en praktisk påse som dragkroken kan förvaras i när inte används.

Avtagbara dragkrokar rekommenderas främst för användare som vill ha ett diskret utseende och inte använder släp eller cykelställ alltför ofta. Till fördelarna hör att du riskar inte att slå i benet när du lastar i bagaget och att eventuella parkeringssensorer inte påverkas av dragkroken.
Nackdelarna är att en avtagbar dragkrok har ett högre pris än en fast, kräver mer underhåll (skall fettas in c.a. en gång per år) och har något sämre hållbarhet på grund av fler rörliga delar.

I grundutförande monteras dragkroken med den av Dragkrokslagret framtagna 7-poliga elsatsen, som är skapad med användbarhet och enkelhet i åtanke. Den är logisk och lättinstallerad, den saknar konstiga funktioner och avancerade moment. Den kopplas in efter anvisningarna och därefter fungerar allt som det ska. Eftersom elsatsen är CE-märkt påverkas inte nybilsgarantin.